0
Officially 
I'm Married..!!!

Shahizul Annuar & Siti Anisa

Bertunang : 03.June.2012
Bernikah : 06.Mei.2014
Berinai : 09.Mei.2014
Bersanding : 10.Mei.2014
Bertandang : 17.Mei.2014

Bernikah


Berinai


Bersanding










Tempat : Teratak Bonda, Pontian, Johor
Tarikh : 10.Mei.2014 (Sabtu)
Jurugambar : Raja Hasry Raja Ismail
Photog : Picturesque Photo Studio
Wedding Planner : Andaman Sri Pinang, Pontian
Berinai : Beautifull Henna (Siti Athlia)
Tudung Nikah : Fareeda Nyata Jelita
Baju Nikah : Handmade
Khemah : Hanany Canopy & Catering Batu Pahat, Johor
Cake : Suhaila Fadhzilah
Candy Buffet : DIY Anis & Makcik (Rita MH)
Guest Book : DIY Handmade
Hantaran : DIY Myself
Kad Jemputan & Banner : Amierieda Creative
Baju Family Lelaki : Oren Sports
Baju Family Perempuan : Jakels



Bertandang






Tempat : Villa SJ, Pontian, Johor
Tarikh : 17.Mei.2014 (Sabtu)
Jurugambar : Raja Hasry Raja Ismail
Photog : Picturesque Photo Studio
Wedding Planner : Andaman Sri Pinang, Pontian
Berinai : DIY Anis
Bunga Tangan : Kedai Bunga May Pontian
Khemah : Hanany Canopy & Catering Batu Pahat, Johor
Pulut Tower : Kak Long Hubby
Guest Book : DIY Handmade
Tudung Family : Chenta Watie Scarf
Baju Family Lelaki : Oren Sports
Baju Family Perempuan : Nagoya Textiles

BLUETOOH KEBENCIAN

IMPAK BENCI KEPADA MANUSIA :

* Berpecahnya satu hubungan silaturrahim.
* Perkara benar jadi bercanggah.


Paling-paling pun kau boleh buat orang sakit hati. Nasib baik dapat buat orang nangis. Dapat ajak orang setuju dengan kau.

Pastu join kebencian kau.

Kau harap apa dari kebencian kau sebenarnya?

Dia tergolek? Kereta kena tarik? Gaji kena potong? Mati masuk gaung? Hutang makin naik?

Hanya untuk kau lafaz 
“PADAN MUKA KAU, SEKARANG AKU PUAS

Tapi hakikatnya semua benda dah tertulis jelas. Kau tunggulah macamana pun, jatuh bangun orang tak pernahnya kerana kita. Tapi atas takdir yang kita hanya nampak bila dah lepas.

Sudah-sudahlah tu..

Tak untung apa menyebar benci.
Paling-paling kau dapat pun nanti, kau bikin orang kau benci itu nangis dan sakit hati.

Tu je..

Takkan lah hidup kau macam tu SEKALI SUNYINYA sampai tak ada objektif hidup selain yang ini?

-Fynn Jamal-

Hometown : Hari Raya Aidilfitri


Assalamualaikum..
Diam tak diam dah 20 hari kita menyambut hari kemenangan bagi 
umat Islam iaitu Hari Raya Aidilfitri. Oh ya! Masih sempat lagi Anis nak ucapkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin

jika terdapat entry2 Anis yang menyinggung perasaan ataupun hati korang.
So, entry kali ni Anis nak kongsikan kat korang
kemeriahan semasa Anis menyambut hari raya pertama 
kat kampung halaman orang tua Anis.

Umairah, model tudung Faridah.

Dari kiri : Angah, Najiha, Nek Ma, Anis, Umairah & Uda
Tiada : Kak Long

Family Najiha with Tok Abah & Nek Ma

Normal itu kalau merajuk.




Ketiga-tiga gambar ni masa kitaorang tengah makan kat open house anak angkat Nek Ma.
Budak berdua ni syok macam cerita Princess kat kebun pisang.
Besar dah anak buah aku ni..sigh.


(Sila buat gambar ni berbunyi)

"Kami daripada Keluarga Hasnan Bin Riduan & 
Fainah Binti Suraji..
kami ucapkan 

"Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin."

Pantun : Selamat Hari Raya Aidilfitri


Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
Kiriman MMS pun dah kira grand lah ye..!

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya dah tak sempat
Pakai MMS pun kira ok what?

Lemah lembut tuan puteri
Berkain cindai cantik dipandang
Meriah menyambut Aidilfitri
Sahabat handai datang bertandang 

Udara dingin hening pagi
Tabuh bising mulakan hari
Aidilfitri menjelma lagi
Masing-masing pakai berseri

Tanpa mengira miskin kaya
Pangkat kedudukan hamba shaya
Sama-sama menyambut raya 
Maaf-maafan dihari bahagia 

Aidilfitri hari kemenangan
Kejayaan menempuh halangan
Mengenali erti kesenangan
Bagi mereka yang kekurangan 

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakrapan

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah 

Saidina Affan menyusun kata
Tutur peri yang aulia
Maaf-bermaafan sesama kita
Di Aidilfitri yang mulia 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

Back to Top