2

+Memories jln2 dgn classmates+


Anis dengan membe2 hangout p pusing 1 Perlis ni,,
tapi terkilan sebab Wang Kelian xbuka mase kami p,,
Sunset kt Kuala Perlis ni last destination yang anis p,,

 
Firts destination ni la,,g jugak Gua Kelam,,
emang da plan awal2 nk p,,
environment memang cantik,,
kalau dapat snap pic banyak2 mesti best,,
ni sahaje yang dapat anis snap yang
anis rase okay jugak la,,
BTW anis xkan penah lupa moment2
kat Perlis nih,,mungkin dalam
2tahun lagi,,Perlis ni anis da kenal,,
thanks a lot to all my friends sebab bawak
anis menetap, jenjalan, mengenali negeri Perlis ni.
kata orang,,hujan emas di negeri orang,,
hujan batu di negeri sendiri,,

0

+Mao pulang tday+

Pagi ni ak xsangka yang ak bangun awal,,
(sbb xde klas),,bkn xbmksud xsolat tao,,,,!!
ak dgn excitednye trus cuci baju,,even kne queue
lame2 tp ak suke n happy,,,
ksuke beb mood tgh baik nk balik kg,,
skian lame xbalek terase sgt2 kerinduan 
yg da lame ak pendam,,
balik nt jumpe ibu,,


rindu sgt2 kt ibu,,,
nk hug n kiss byk2 la,,
n mase ni la kne mntak msak yg sedap2,,
ahahahahahah....
thats it,,daaa


2

+balikKAMPONG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+

WAHHH!!
terasa yg amat bila bjauhan dgn pamily,,
aq at Utara
pamily at Selatan,,
aaaaaaaaaaa,,,missing u all so much damn!
rindu kt ibu,,abah,,n grandnenek,,
miss jgk kt puteri2 cilik aq 
Mia n Mai,,
arap2 balek kg ni best la cket bb 
nk celebrate besdsy dgn pamily!!!
excited yg amat woo,,
kucing2 kt umah da mbiak ke blom ek,,
erm mst "stoken" da branak pinak,,
da muncul lak gnerasi ke4 dye,,
urm rindu lak nk rase sume uh,,
lg 2ary jew,,,
btw aq kne balek kajang dlu,,
nk pkena sate kajang abes2san,,
hahahahahah,,,





0

+Jalan2 sakan+

Huhuhu,,
bestnye smlm outing dgn mbbe2
(aisya+marni+azira+ayue)
g Gua Kelam tuk shoot n mandi2,
Padang Besar tuk shopping brg2 nk bwk blek kg,
Kuala Perlis the best part mkn laksa perlis,,huh!!kOW2
emg sedap la,,da lame xrase laksa yg sedap cmtu,,
ase2 planning nk g lg,,hehehehe
pnat xtrkata sgt2 sbb volunteer drive dgn aisya
even xlesen xrenwe lg,,hehehe
ape2 pun,, 
i LOVE that memories,,
ever n ever,,
lg sminggu nk balik kg,,
yeha!!!!!!
lol,,,miss my papa n pamily very much,,
so much damn,!
0

+Kesedihan Melanda+

  • Anis sedih bb externa WD wat hal lg,,
  • kali ni da msuk 2kali virus dtg btubi2 msuk dlm dia,,
  • anis bkn ape,,pnat nk kne format jew,,dlm uh da byk sgt anis sumbat,,
  • tah la,,pnternak brjaya kot yg dpt bela virus byk cmtuh,,
  • anis tensen sgt2,,formaat lg,,
  • moral of the value:xmo bg sesape suke2 hati anis lg,,syg dia,,
0

+Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info+

Salam,,
btw contest ni mlibatkn anis n saje terlibat
ats di Tag oleh mybff MyaAmira.

Utk join contest ini,
sila click disini




 Syarat-syarat:

1. Seorang blogger dan mempunyai blog sendiri (bukan blog contest)
2. Like fanpage blog ni di Facebook.
senangkn,,

Care2 nak join:

1. Buat entri bertajuk 'Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info'
2. Review mestilah ditulis di dalam bahasa Melayu
3. Di akhir entri korang, sertakan link blog penaja contest seperti di bawah ni:

Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info ini ditaja oleh YiedpoziDaus Ramli dan Anip.
4. Tinggalkan komen berserta link entri penyertaan di sini
5. Tag sekurang-kurangnya 1 orang rakan blogger


oh ya,,anis akn tag kpda 2org 
bonzer anis dad Opam n KE  
tuk join,,

Welcome to my review:
Firstly bkak je page Yiedpozi,,
wow!! sumpah best sgt,,
kemas pon ye,,rase cemburu lak tgk page dia,,
erm ape2 pun,,cube lagi utk tmbahkn menarik dlm blog
Yiedpozi 2eh,,anis suke sgt2,,
ape2 pun,,Menarik!!

Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info ini ditaja oleh YiedpoziDaus Ramli dan Anip.




0

+aku inginkan yang ini+

anis da lame teringin gila2 kt bju nih,,
dulu ade 1psang tp da xmuat bb bdn anis makin berisi,,
anis ade mintak kt papa,,tp dy cabar anis tuk kuruskan
badan n then dy bru belikan,,slh ke bdn berisi cam anis nie nk kai 
bju kebaya,,,???salu balik kg umah moyang kt mlaka,,ade gak
ati nih nk g kedai2 bju kebaya,,kt melaka mst byk lg2 kt jonker street,,
tp xpnh pon sempat,,bile ajak pamily,,sume xsuggest anis
tuk pakai bb mreka kap t anis kai cm pondan la,,
syg tkut nt xmuat la,,ape gune klu kt pasaran skrg ade jual
corset,,kai jela kn,,hurm btw anis akn usaha tuk dpatkn jugak bju nih,,hehehehe

0

+Wanita Perlu Peka Keadaan Sekeliling+

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Wanitaperlupekakeadaansekeliling/Article/index_html
2

My Birthday

*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•Happy birthday ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪。◕‿◕。 HaPPyBiRthDAy To Me ... ♪ ♫ ♪ ♬♪ ♪ ♫*•.¸.¤♪♫•*¨*•.¸¸HaPpy BiRtHdAytOMe¸.•*¨*•♫♪♪¸¸ ¸¸.•*¨*•♫♪。◕‿◕。HaPPy BiRthDAy To Me ... ♪ ♫ ♪ ♬♪ ♪♫*•.¸.¤♪♫•*¨*•.¸¸HaPpy BiRtHdAytO Me ¸.•*¨*•♫♪♪¸¸.
wwwwwwwwwwwa appy xterkira bb arynie besday saye,,,saye mnyambutnye di hostel saje,,,(sedih ade la)
0

+hasil KAJIAN mengatakan YANG anis nie

PENGUASA
peraturan & tanggungjawab

KELEMAHAN anis:
  • xSabar,,,(yeke?)
  • Kurang mndengar,,(pekak ke?)
  • Bossy,,(hahahah)
  • Pentingkan diri aka Selfish,,(bodo)
  • xSimpati pda org lain,,(yeke?)
  • suke mpertikaikan org sesuatu,,
KEKUATAN anis: yeah!!!!!
  • Boleh percaya,,(yup!)kot
  • sifat keIBUbapaan,,(huhuhu,,,nada kemalu2an)
  • berTANGGUNGjawab,,(sah betol la nih,,,kot)
  • tradisional,,,,
  • siStematik,,,
  • xSuka berselindung,,
  • Berusaha bsungguh2 untuk berjaya,,

0

+kauJANTUNGhatiku+

Contest nie di cipta oleh mbe sy yg cutechby aka Opam,,
hasil drpd kekasehnye Clah,,huhu
Anis mseh xpaam lg bab blog nih,,hsil drpd tnjuk ajar en Opam nie,,
teringin jgk nk wat!!(nada excited)

Bkenaan tgn tajuk contest nie
+KAU shahizul annuar  <3 siti anisa_
huhuhu,,,!!
Time nie Anis pakse dy amek pic(tgk muke xrela die)
Sebenae pa anis nie dy xske amek pi sgt,,ni pon anis pakse jgk,,
dgn muke xrela dy,,huhuhu,,,cian dy,,

Gelap uh dy,,
Anis dgn pa anis nie da 3thun bsame,,
means ehem2(couple ats redha mak bpak)hahaha,,
klu kowg n kowg yg bminat dgn contest nie,,
sila la go trough here utk join contest nie,,huhu

Ape2 pon,,
Annuar <3 Annisa
forever~~~~~<@
0

+Diploma of Networking Support

SUBJECT2 dlm THIS course:
  • Fundamental of Operating Systems.
  • Occupational Safety and Health1.
  • Network Fundamentals.
  • Programming Fundamentals with C++.
  • Mathematics Discrete.
  • Islamic Education.
  • Cocurriculum.
  • Soft Skills.
0

+terkilan,,(2yg leh anis describe)

Si dia yg ku kenali 3thun yg dulu,,(ta pyh cter cmne aku knali dia),,bnda dh lama brlaku,,nape la dgn diri aku,,
smpai skrg msh xdpt nk trima hakikat sbenar,,maafkan anis abg,,anis lupa nk igt tarikh abg tinggalkn anis,,mase tuh anis ade kt johor,,time 2jgk anis leh lupa tntang abg,,ptt lh fikiran anis di asak dgn fikirkn mu,,rupa2 tarikh kamu mninggalkn anis wat slama2nya,,anis trlupa,,bila dh bln12 bru anis igt,,time 2jgk anis lost n down gle2 sbb anis xdtg umah abg,,anis lupa bng,,maafkn anis,,anis da lame xziarah makam abg,,
rindu rasanye,.,tp anis xkn lupa doakn ksejahteraan abg kt sana,,doa anis slalu mengiringi dirimu,,
Al-Fatihah buat Helmi Bin Ahmad Jalil..
0

+3hari kebosanan,,

  • Bile msalah timbul,,mcm2 yg nk di fikir,,
  • Huh klu xpk kn hati emg la aku ikot je mmbe2 lepak kt lua,,tp pk kn hati mak bpak aku kt selatan,,aku tawar kn hati xnk ikot,,bkn ape tkut mbazir duit,,then masa,,at least aku rilek la jgk even mcm da nk gillla di buatnye,,
  • Bosan jgn ckp,,sume story dlm external aku,,aku "balon" nk tgk,,bkn best ape pon cter tuh,,just lynkn,,
  • Uh hati,,,,ngape cmnih,,
0

+ape yg MESTI ADA dlm handbag anis??


Nmpak xbeg yg anis kai tuh,,2la beg ksyangan anis,,g memane mst ade dy,,
Smpaikn g klas pon anis une beg uh,,xthu,,sentimental value,,hihihi,,rekaan Vincci yg anis ske,,price heheh rm+++,,bblnje lbh utk bnde yg anis ske,,ape yg WAJIB

ada dlm handbeg nih,,:





  • Dompet anis,,sbb smpan duit,,lesen D n B2,,i/c,,kad2 ATM anis,,anis xleh idop klu xde bnde2 nih,,
  • Handphone X3 anis(hasil duit sndrey*2je mmpu) yg da nk hancus dek d cmpak dgn umairah batrisyia n nur najiha(niece),,


 (Mia Jeha)







                  (Umairah Batrisyia)
  • Pen,,yg penting hitam,,anis ske pen hitam bb ade mksud trtentu,,
  • Vaseline Intensive Care(total moisture),,hand n body lotion,,sblm drive mst pkai dulu,,tkut tgn gelap,,anis pilih yg ini,,
  • Diari,,anis ske catat kata2 hikmah,,kdg2 anis akn tulis ape yg anis rase,,then bru anis akn senyum,,(cm mlepaskn mrh dlm diari tuh),,
  • Maybelline New York,,spf18,,sbb kulit salu bminyak,,so kne touchup,,kdg2 xkai lngsung bedak,,huhu
  • Western Digital(external drive),,hadiah dr mkcik,,kne salu bwk bb byk mklumat kne isi,,
  • Cermin mata,,box dye n lens spray,,drive mlm wajib kai crmin mata,,hihihi,,
0

+ary yg burink,,

  • Alaihai hati,,nape la aku xikotkn hati nk balik kg,,cuti 3ary kt poli ni sunyi,,senyap,,dull,,bosannyeee,,
  • Bile call ibu,,dy kap family sume balik,,lg aku tensen,,nk kua around perlis,,mcm2 prob lak,,
  • Tensennye,,ape nk wat nih,,sum keja da sattle awal2,,last2 xde keje duk mgadap lappy,,
  • Half of my day dgn lappy,,uh tensen,,bwh mata lak jd gelap,,da xlawa,,
  • Ape nk wat!!!!!!
0

Fish

Fish: "Add a touch of nature to your page with these hungry little fish. Watch them as they follow your mouse hoping you will feed them by clicking the surface of the water."
0

 Waaaaaaaaa,,,,dah 2011 upenye,,,baru bape detik meninggalkan 2010 yg byk kenagan,,uh dunia cepat berputar,,n ke-excited-an diri aku tuk capai azam baru,,mohon Allah merestui azam baru ku ini,,Amin Ya Allah,,
Hahahaahaaaaaaa,,,,mlm ni smbut nu year dgn roomate jela,,,sedih:-(
Time2 cmni aku mst smbut nu year dgn phamili kt umah,,
Bermulanya 1KEHIDUPAN BARU,,dlm diri aku,,
Bertambahnye umo aku tak lame lagi,,huhuhuhu excited2...!!!!
Arap2 makin btambah la follower aku thun nih,,,jeles tgk blog org ramai follower,,n aku akn try improve blog aku nih,,thanks pda my follower yg support,,,emuaah!!!senQue,,!
0
Kehidupan begitu menyakitkan,,menanggung rasa sakit begitu menyakitkan,,Ya Allah,,hebat ujian mu,,
Kesakitan yang perit dn perih,,smpai bilakah aku harus menaggung semua rasa itu,,
Kesakitan bila menahan penyakit,,kesakitan merindui keluarga,,kesakitan bila berjauhan malah kesakitan azab dosa di dunia,,perihnya,,
Ketika kita leka dgn duniawi,,kesakitan ini mengajar kita erti mengingati hari mati,,mengingatkn kita tentang Tuhan,my God Allah,,aku baru memahami erti cintamu,,thankyou Allah,,
Ketabahkan hati untuk mencari sinar bahagia ynag selama ini aku rindui,,yg selama ini ku cari2,,Maha Besar Ya Rab,,aku temui cebis2 kasihmu dalam menilai erti kehidupan,,baru ku fahami,,apa itu Cinta Ilahi,,
Back to Top