0

appyNEWyearBLOGGER,,!!!

Banyak pengalaman yang aku alami spanjag tahun2010,,byk kenangan yg dapat aku lalui walaupun sukar,,pahit,,manis,,gembira,,semua yg aku lalui akn tsimpan kemas ddlm diari hidup lalu jadika ia sbgai pngajaran bg hidup aku,,2010,,tahun bermakna sbb dpt mnuntut ilmu jauh nun utara,,mninggalkn kluarga yg jauh di selatan..jiwa2~~
Selama tahun 2010,,begitu juga lah knangan pahit manis aku lalui bsama di dia,,alami kmalangan bsamanya mbuatkn aku takut utk kehilangannya,,aku mencintainya selepas Allah,,Rasul,,ibu n ayahku,,begitu jua lah utuhnya sebuah ikatan phubungan,,
Segala kenangan pada 2010,,akn ku jadikan diriku matang dlm segala hal dn umurku meningkat setahun.
Aku cuba untuk jadi lebih baik dari tahun2010,,amin,,~~
0

TIPS UTK BAHAGIA

  • Bercinta dgn harta yg kekal akn kita ada selamanya. Hatinya bukan dgn paras rupa mahupun harta yg tidak akan kekal lama dn mungkin shaja hartanya akan susut dek di gunakan.
  • Bercintalah dgn kdua ibu bapamu. Kerana dgn menilai cinta ibu bapamu tentu kamu juga akn mahu utk seperti mereka.
  • Cuba menerima dirinya seikhlasmu. Dirinya tidak semestinya seperti yg kamu minta,,tetapi kamu boleh melakukannya lalu mnjadikannya sempurna.Dirimu juga belum tentu sempurna di matanya,,jd saling melengkapi itu bagus.
  • Belajar untuk setia. Seperti aku,,aku cuba belajar untuk setia,wlupun dulu aku masih jahil tentangnya,,aku jadi curang,,tp dia tetap memaafknku,,aku berjanji akn berubah..
  • Cuba fahami pekerjaannya@waktu2nya. Kmu jgk kne faham bhawa dia xsepenuh masa untuk selalu msj or telefon or bersamamu,,berikan dia ruang untuk bebas melakukan pekeraannya.
  • Belajar untuk memahami dirinya. Biarkan dia berlaku adil di antara dirimu, pekerjaannya, keluarganya dn juga kehidupan hariannya. Kamu juga mesti mahukan waktumu sendiri, begitu juga dgn dirinya.
  • Jadilah dirimu itu tidak mementingkan diri sendiri. Biarkan lah kamu yg selalu mengalah untuknya. Biarkan apa sahaja yg ingin dia mulakan. Dia juga akan bertolak ansur dgnmu.
  • Jgn membezakan antara keluarganya dn dirimu. Kamu tiada hak untuk membiarkan dia banyak meluangkan masa dgnnya. Selagi kamu belum sah menjadi isterinya/suaminya,,jgn cuba utk mmbeza2kn. Mungkin akan berlakunya perang dunia ke12.
  • Belajar untuk menerima keluarganya. Seperti aku, aku cuba utk bersama dgn keluarganya mahupun terlibat dlm aktiviti keluarganya. Selain merapatkan hubungan, aku jgk blajar utk menyesuaikan diri aku dgn suasana yg baru.Jgn mbezakan diantara keluargamu dgn keluarganya. Kerana setiap keluarga punyai identiti tersendiri.
  • Sayangi hartanya. Jika dia ada memberikan hadiah atau ape2 sahaja, terima dgn seikhlas hati. Ucapan or pujian sudah cukup utk buatkan hatinya gembira.
  • Berikan hadiah yang istimewa buatnya. Walaupun hadiah yang kamu berikan adalah MURAH or MAHAL,,yg penting ianya ikhlas dari hatimu, bukan dipaksa2.
by:annisaechute
0
Here,,
anis byk expose sal diri dn kehidupan anis,,
sama ada family or loving,,
sbb anis rase blog Kisah Kaseh Annisa ni,,
diary elektronik anis,,hehehe
emuaaahh,,,
0
rase jeles lah,,
bb tgk blog org emg the best,,
anis nk wat cmtuh jgk,,
ape2 pon anis nk try the best tuk blog nih,,
cume anis nih kurang kreatif cket la,,
aty keras an,,nk wat cmne,,
0

salam takziah

  • arynih mood sad sbb jiran yg pling rapat dgn family aq mninggal bb sakit,,
  • even aq sedih tp aq lega sbb tuhan amek nyawa arwah pda masa yg betul,,aq ksian tgk arwah mnanggung sakit slepas kimo,,mgkn kesan hyperkimo yg di alami,,tuhan hilangkn ksakitan 2,,
  • aq doakn arwah di tempatkn di klangan org2 yg beriman,,amin ya allah,,
  • Al-Fatihah buat arwah,,
0

besdayABAH

  • ha,,yg kecik molek xmcm aq tuh bpak aq,,his name Hasnan Bin Riduan,,di lahirkan oleh maknye iaitu nenek aq or Tok Ma iaitu Safiah Bt Haji Noor,,yg berbapakn Riduan Bin Amat,,di lahirkan pada tanggal 29/12/1951 hari xtahu,,lupe tanye Tok Ma sbb Tok Ma da xde,,abah aq nih asal nye dari mak dy yg mnetap di Batu Pahat..
  • urm,,madah yg nyk tp useless,,mcm blaja history of bpak aq lak,,dy ni bg aq bpak yg best,,mase aq kecik2 klu aq nakal je,,dy xmara tp bile tgn dy hinggap kt teling aq,,pap! bdesing 2ratus45minit tuh,,penangan dr jentik dy,,
  • tp skg bile aq da besa nih,,dy xbyk mara,,tp bebel,kdg2 klh mak aq bile mbebel,,tp bpak aq yg kecik ni lah pling the best father in da world,,nk thu knape??
  • FIRST bpak aq nih suke tlong mak aq masak,,kdg2 bile mak aq xlarat nk jejak dapur,,dy xkn marah tp dy yg kletak kletuk kt dpur masak,,aq tlong gak,,tlong abeskn ape yg dy msak,,sdap weh,,!!!klu mkn maggie same2 aq rembat telor rebus dulu,,yg SECOND lak bpak qq pnye air nescafe emg sedap,,aq la ank yg suke curi2 minum air dy,,kdg ksian balik,,tp sronok sbb "sharing is loving",,yg THIRD lak bpak aq nih ske picit idung aq,,2jela keje dy,,aq ase dy emg nak aq mwarisi idung mncung dy,,bb 2dy salu picit,,sakit weh,,(O_o)
  • abah,,adek sayang dan cintakan abah selama2nya,,dikaulah wali ku abah,,dikaulah syurga kedua buatku,,
0

iLOVEpocoyo

0

OwEsOmE

  • Alhamdulillah ade jgk yg remove aq dr fb,,tndakan yg pling tepat utk melarikan diri dr kenyataan yg anda C0@$%$,,hehehehe,,,owesome sgt2,,aq pon xla mgharap sgt kowg ade dlm fwen list aq,,,"fwen"???!! ish kwn kew klu mcm 2,,klu nk khianat kwn2,,xpyh la tgu sem ni bru nk buang,,,huhuhu
  • Erm,,thanks a lot jgk sbb remove all my mmbers from yr fb fwen list,,hahahaha,,klako pon ade,,ape tandenye klu kite aniaya org then buat2 rase di aniaya,,pastu kt wall kap yg bkn2,,then leh remove org lak tuh,,haaaaa,,,ape yerk,,,tell me la what the specific word sal sikap nih,,,
  • Aduh,,penin,,,tp suke,,teruja sgt2,,bru nk remove tp pk2 balik,,ksian lak,,tp bgus gak kamu,,n kamu da buang aq,,hahahaha
  • Realised about them,,i can Smile pnjang2,,,,huh!lega 1 bebanan yg mlekat kt kepala aq,,,
  • Utk ape ek klu kite "rase2" kite xde silap kt org 2,,tibe2 kite remove dy,,haaaaa
  • Jeng,,jeng,.,jeng,,,plups!!!!renung2kn,,,
  • Sape nk jd mmbe aq,,ADD jela,,,klu bkn mmbe aq xpyh pon xpew,,hahahahah
0

sy syg Shahizul Annuar

2

Arynie Besday emak,,

  • mak aQ yg kedua,,Juwirah bt Mashuri,,
  • aQ di terima sbgai ank angkt sejak 3thun yg lalu,,ats kehendak niat yg tulus oleh almarhum Helmi Bin Ahmad Jalil,,aka abg angkt then be my lover,,
  • aQ ikhlas mnerimanye,,thanks buat mak and babah sbb trima adek mymbung hasrat arwah,,
  • td pat gak dgar suara happy mak,,rindu sgt2 kt mak n babah,,,
  • adek doakan yg trbaik buat mak,,mpunyai kluarga yg bahagia dn sihat tubuh badan,,
  • walaupun aQ xdilahirkan di rahimnye,,,kamu tetap syurga kedua buatku,,
  • love u mak,,,muahh!!!
0

arinie rase nk lempang,,tumbuk org jew,,,

  • Aq xphm la nape dgn manusia skg nih,,aq kap ni bkn r aq ni bgos sgt,,tp kengkadang mlampau gak,,mkin ary di diamkan makin mjd2 ke"sialan" (no more spesific word 2organise them) mereka tuh,,ya Allah tlong la lindungi hati2 mereka nih,,nk kata ktandusan ilmu agama,,aq ase dy lg pndai dr aq,,xphm la manusia,,
  • Kejam sgt pda shabat sendiri,,snggup talam bmuka2 lak tuh,,xsedar kew yg kt atas 2lg hebat bbanding kita yg skecil zarah nih,,snggup mreka khianat shabat lgkan kaumnya ISLAM!!! snggup dy pecahbelahkan shbat dn juga kaumnye jgk!
  • Bodo pnye manusia,,,geram plak aq,,klu aq nih kejam emg da lame dah aq tanam dy idop2 dpn Pusat Islam kt poli nih,,,ade je niat busuk n buruk dy nk aniaya org,,ape pny manusia klu hati lg kejam de syaitan,,
  • Xpnh telintas dlm hati aq nk khianat mmbe bek aq smdiri,,tp ade gak mnusia yg snggup wat,,hati ape dy nih,,
  • Memang aq nih xlayak nk tntukan mane tmpat yg trbaik tuk mreka nih dudk,,sama ada NERAKA mahupun SYURGA,,aq pon xlah baik n alim sgt,,tp xtrlintas aq nk skejam manusia tuh,,aq xthu la klu pngikut2 dy pon da tjebak smae dgn hati2 yg busuk nih,,
  • Ya Allah,,terangkan hati mereka,,titiskan benih keinsafan dlm diri mreka nih,,snggupkh mreka mmecahbelahkan kuam Islam nye sndiri,,,tolonglah sahabatku,,,sedar lah yg kite xsebaik dan sehebat sperti yg di atas sana,,jgn menilai ssorg 2buruk sdgkan ingin diri kita ni diktahui tlalu baik mahupun muslimat yg tlalu baik!!!!
  • pandang ke langit sbelum menentukan seseorg 2baik ke buruk,,sdgkan diri kita blm cukup baik untuk pulang ke pngkuan Dia,,insaf dan sedar sahabatku,,aq tidak memusuhimu melainkan sahabatku dan saudaraku memusuhimu,,
  • Biar ku lihat sejauh mana keangkuhan dn kesmbongan mu brpijak di atas muka bumi ni,,
  • Sejauh mana kamu mmburuk2kan shabat2 mu sndiri,,
  • Jgn la jdkan dirimu umpama "Ketam mengajar anak brjalan tegak sedangkan dirimu brjalan senget or ayt portugis bengkangbengkok,,"
  • Renung2kan,,,Selamat Beramal,,
0

kEnaPa dGn ArIniE,,,

  • mengantuk,,,
  • sedih,,,sunyi,,
  • ubatnye,,,,lyn lagu pn xmasyuk,,
  • rindu kt papa,,
  • peot da kenyang,,mata xngantuk2,,,nk tido kew,,,
  • klu tido,,bdn mkin gemok,,,cmne nih,,
2

buat Nor Amira Syahirah Bt Jumahat










  • Hye mira,,aq dgn yana rindu sgt2 kt ko,,n jgk mbe2 len tmasuklah az,,
  • ko cmne kt sane? hopefully ko sntiase sihat n mkn byk2,,hahahaha
  • mira,,aq sedih sgt2 ko da xstudy kt sini lg,,aq kne balek jb sowg pasnih,,,sedihnye,,
  • xde lg bahu aq nk sandar,,xde lg patung ko nk aq curi2 peluk,,
  • mira,,even aq sedih dgn ko pindah,,aq happy ko dpt pluang yg lg baik tuk blaja,,jgn sia2kan taw SPA ko 2,,
  • rindu lah nk dgr ko mbebel tiap mase,,,merungut yg bkn2,,mkn byk2 dpan mata aq,,
  • ralatnye aq mase ko dgn aq Sem1 lpas aq xgunekn spenuhnye,,,
  • ape2 pun aq tetap akn pahat name ko dlm aty aq,,siap frame lg,,
  • wlupun ko nakal ke,,jahat ke,,kejam ke,,aq xkesa bb ko la adek n kawan yg pling aq syg tmasuk mreka2,,,
  • mira,,ko jgn la lupekn aq dgn mbe2 yg len,,even ko da blaja kt tmpat len,,jd misi la ko nt kn,,
  • aq arap kite dpt jumpe lg,,mybe aq akn bwk mmbe2 balek johor,,,
  • so ko leh la lepak skali dgn kiteorg k,,bt aq xpromise dyorg kompom g ke x,,,taw,,!
  • jgn nakal2 eh kt sane,,jgn upe yg ko pnh jd budak network support,,hehehehe
0

21/12/2010 keletihan dn kekenyangan

arinih klas start kul12,,tp da kua awal bb nk mkn dulu,,blaja C++ punye la pening,,,ase2 klu mkn pon leh muntah jgk akhirnye,,then ade gaps lak klas delay kul4 pai kul5,,aduh,,tensen dgn math discrete lak,,
arini ary studdy yg heavy2 jew,,pas abes klas,,ape lg,,mkn sakan aq,,,lapa pnye psal pai xtoleh kiri kanan,,
pekena pulak time ujan mkn roti canai dgn sardin brsama baihaqi az,,uh,,,dahsyat lah,,sempat jgk aq tapau nasi goreng pataya,,erm nyumi2,,
0

Letihnyee,,,

  • arinie aq puase,,
  • nasib bek klas smpai kul11 jew abes,,
  • klu smpai ptg mau aq pengsan nk daaki aras4,,
  • erm ape2 pun,,,harap2 puasa aq d berkati,,,
0

The Beatles

0

The Beatles-Hey Jude

0

mee bandung muar,,

  • teringinnye nk mkn mee bandung muar,,
  • mase cuti sbln kt kg ade gak ibu wat,,,kai rempah yg di beli time balik kg kt melaka,,
  • da alang2 lalu kt muar,,smpat gak beli rempah dy,,
  • rempah pon rempah la,,BTW sedap,,!!!!!
  • my mom wat eng delicious!!,,sbgai tkang msak restoran,,,bodo la klu msak xsedap,,,
  • tp my mum the best,,!!!!
  • kt perlis ni ade mee bandung tp xsedap kt johor,,,
  • ape2 pun,,,johor the best!!!!
0

uuuummmmm,,,

  • teringin nk makan ikan patin msak tempoyak lah,,
  • ade sesape yg leh tlong msakkn tuk aq x,,
  • huhuhuhuhu
  • da lame xmkn ikan patin 2,,,
  • last kt pahang,,,
  • bile tringat kt menu,,terliur seh,,,
  • penangan ikan patin pahang,,,
0

Penghargaan buat sayang,,

from_papa_
0

Fall in love,,

So kiss me like you did,
my heart stopped beating.

So love me like you did,
the memories are fleeting.

So hold me like you did,
i promise not to go.

So have like you did,
digging deep below.

So hide me like you did,
take away my presence.

So leave me like you did,
evacuate my essence.

So hate me like you did,
don't clot my endless bleeding.

So kill me like you did,
my heart stopping beating.
0

SIxth Sense-Menyesal

Tak pernah ku fahami
ertimu padaku
tak pernah ku mengerti
hadirmu untukku

Rasa yang pernah kau bagi
cinta yang telah kau beri

Setelah ku terjatuh
baru ku sedari
betapa kau kekasih
hingga hujung hati

Rasa yang setia menanti
cinta yang tak akan pergi,,

Menyesal ku akui
tak terima cintamu
dan kini engkau pergi
meninggalkan hidupku

Terlambat ku akui
beertinya dirimu
kerna hanya dirimu
sanggup cinta
penawar perihku

Hanya dirimu
Tulus cintaku,,
0

AKUbudakBENUT

  • pic First 2mnunjukkan lokasi benut berada,,
  • benut ni asal usul aq even aq di lahirkan kt jb,,
  • ape2 pon darah aq tetap org benut,,hihihi
  • pic Second 2bundle,,
  • tmpt org bli brg2 tpakai,,tp kdg2 dlm bau2 tmpt 2tselit gak brg2 tpakai yg brand dr Singapore,,
  • jgn xtu,,tmpt 2jd knjungan aq bile aq xleh tido,,
  • bb bundle nih bkak mlm smpai awal pg,,
  • pic Third ni lak dr satelit benut di ambil,,
  • uh,,besar gak upenye benut nuh,,cm pontian,,
  • rindunye nk round 1benut lg,,,
  • dulu time skola 1benut pny jalan aq da hafal,,
  • rare2 kne kejar polis sng aq nk cilok,,hahahaah
  • ape2 pon sbgai org Benut,,,bangaa seh,,da nk maju,,!

0

Rindunye pada family kt Johor,,,,

  • Ibu,,,abah,,,busu windu kt kamu be2,,
  • rindu nk mkn masakan ibu,,
  • busu akn sayang ibu n abah selama2nye,,,
  • kerana kalian aku bisa hidup di dunia,,,
  • lindungi hati suci kedua ibu bapaku,,,ya allah,,
0

Hang out dgn kengkawan kt Jitra,,

  • hehehehe,,,
  • bermulanye dgn 1ajakn kua mkn g KFC brtukar ke Jitra,,
  • aq volunteer nk drive,,
  • seramai 7org 1kate,,hahahaha
  • emg lawak bile trigtkn moment tuh,,
  • ape2 jela mmbe2 aq,,tp yg pling penting,,,u all the best,,
  • aq bahagia sgt2 dpt knal dgn kowg even aq bgitu jauh dgn kwn2 yg lame,,
  • urm knengan nih xkn pnh aq lupe kn,,huhuhuhu
  • best part g mkn,,,favourite mee greng mamak,,the best la mee tuh!
Back to Top