0

Adele - Someone Like You (Music Video)


I heard
That you're settled down
That you
Found a girl
And you're
Married now

I heard
That your dreams came true.
Guess she gave you things
I didn't give to you

Old friend
Why are you so shy?
Ain't like you to hold back
Or hide from the light

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead."
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead,
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday
It was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise
Of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known
How bittersweet this would taste?

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"

Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead


0

Air Freshner Little Tree




سْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم'





Semalam sibuk nak cari bende nih.
Sebab...?
Penah tengok ade kereta pakai, cam comel je kan.
Memandangkan kereta ikan ku takde wangian lagi, sibuk la nak cari
sebab tak minat nak guna wangian yang lekat kat dashboard mahupun kat aircond.

Kenapa?
Kalau kat dashboard, dia kena lekatkan pelekat supaya
melekat, so bila dah abis kene kopek(kupas) lekatan itu..kan lecehh!

Kalau letak kat aircond,
nanti cecair tu kadang kala meleleh2..eww!
Dan boleh mengakibatkan warna dashboard kita luntur ye kengkawan..

Tuan2 dan puan2...
lepas anis post kat FB mengenai wangian 2, ramai yang suggest
kat PERTONAS. Bermakna setiap petronas mesti jual bende nih.
Dan try n error cuba cari kat Petronas Pontian.
Muahahahaha...yesss!!! I got n bought it.. 


(Opismate tukang gambo..sy drive)

Anis pilih Green Apple sebab baunya suweet
dan tak terlalu kuat sangat. Macam jakun sebab baru tahu nak pakai benda nih. Kalau nak beli borong

harga dalam RM5.00 tapi beli sekeping je harga RM6.90 aw. Sentap untung
banyak la toke Petronas nih. Yang warna2 lain anis tak minat sebab bau kureng
ikot nafsu la..hahaha..


Green Apple
* Refreshing fragnance
* Crips and tart
* World-famous quality

More info boleh tengok kat web Little Tree 

(satu lagi untuk V6 'pakwe' kate anis)

Kalau tak belikan nanti dia bising sebab dia
ada perasaan jealous dengan wangian ikan anis. Percaya lah, sebab pernah
gaduh semata2 tasbih di kereta. Dengan tak sengaja tasbih di keretanya ku terputuskan.
Heheheheh...tasbih Mekah pulak tu, mau dia tak hangin..


Beli2 terus gantung sebab terlebih eksited..
U see,,jalan pun baru kua je dari Petronas..sebab terlebih eksited.
(cam bodo sebab tak berasas)
Balik keje kepala tak pening dek bau hapak. sebab ade pewangi baru.
Di sebalik wangian itu terdapat ayat 1000Dinar ibu bagi.
Dapat bawak kereta 2 first time, dia dah bagi.
Jangan gantung saje, amalkan juge..katanya...

0

Aku Birthday Girl PART II




سْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم'

Assalamualaikum..
hari ni ter-rajin nak update post memandangkan
anis ade sambungan dengan post yang lepas iaitu

Aku Birthday Girl PART I

So, harini takde bende sangat nak citer cuma IKAN yang di maksudkan
dalam post Part1 adalah si


Ikan ni lah..baru dapat dari siDia. Bersempena dengan birthday yg ke20.
Actually bukan dia bagi sekelepuk natang ni kat anis like anak Dato' je dia nih, we all sharing 2buy it.
Sebab memudahkan anis berulang-alik nak pergi kerje.
Ingatkan nak guna his car tapi dia cakap takut tak larat nak tuang minyak hari2.
So plan2 mintak ikan ni..walaupun Kelisa dah tak ada keluaran yang terbaru, yang ni anis ambik
secondhand sebagai penama kedua. Ikan ni specification buatan Europe, so tak sama dengan
Kelisa buatan Malaysia dan banyak profit dari buatan Malaysia.
(kalau korang tahu diam2 jela, yang xthu buat2 tahu)

 Ahad lepas anis n mrBf bawak ikan ni cari kasut baru.
Dengan member dia jugak sebab Myvi dia pun nak tuka kasut.
Kat Continental jalan Batu Pahat.
Ni pun mrBf yang tahu tempat nih,dia cakap murah n ramai members dia
amek dekat sini,,senang je nak cari kalau dari Jalan Tongkang Pecah kena lalu
roundabout Sungai Rampai dan ke kanan. Kedai dia besar kedabak tepi jalan.
(kalau tak nampak tak tahu la)
Depan dengan Shell.

Mula2 sampai tu deal dengan jurujual pasal harga dulu.
Lama la jugak nak memilih. Tapi mrBf ambik yang his first choice.

Dah togel tinggal nak pasang tayar dan rim baru.
Harga boleh negotiate sebab harga diaorang kira ok dari harga di JB.
Anis kena RM1500 siap tayar dan sportrim.
(ni mrBf bayar,takuasa anis nak bayar)
Sebab ni dia yang nak tuka. Kalau anis yang lama tu masih elok.
Cuma nak speed tayar gegar2.

Untuk birthday party, anis akan post untuk
Aku Birthday Girl PARTIII

Oh ye..gambar sportrim baru takmasukkan ye..(malu)

0

Aku Birthday Girl PART I



سْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم'


PONTIAN : 09January, seorang wanita jelita telah selamat melahirkan seorang baby yang comel lagikan montel seberat 3.2kilogram pada jam 12.30pagi di Hospital Sultanah Aminah semalam.
Fainah aka ibu melahirkan bayi perempuan ini selepas megalami masalah baby takmo
keluar dari perut di Hospital Pontian, selepas itu di kejarkan ke HSA berikutan
baby nak jalan2 Pantai Lido dan Danga Bay.

Baby bernama Siti Anisa berbintikan bapanya,,,,
,,,,,,,,,(haha,,gelak sekejap sebab serius sangat),,,,,,,,
keluar dengan selamat dan menunjukkan peace kepada jururawat2 yang bertugas
ketika itu.

20 tahun kemudian,,
(ala-ala drama melayu)

Anis sambut birthday yang ke 20.

(tiba2 ade bunyi piano dan biola)
Happy birthday to me...
Happy birthday to me.........
Happy birthday to anis..................
Happy birthday to me..........................

No more teens dah...yeay!! Amma big girl.
(tetiba teringat kata2 mrBf, "kau ingat kau da besar sangat lah")
Besar la jugak dengan saiz yang melebihi S. Kira besar jugak lah kan.
Di harap anis dapat mengharungi dunia baru dalam usia 20tahun nih,,20 tahun 
bukan budak2 lagi dah,,macam akak2 je rasenye kan..perasan tetiba..
Dan pesanan penaja, umo pangal 2 ni la baru syok nak pinang sebab tak nampak macam
BUDAK-BUDAK
u see..!! mrBf pon anggap anis budak2 lagi.
Tahun ni kene lebih serius sebab banyak komitmen dalam kerja,
kumpul duit, bersedia pikul tanggungjawab. Dan takboleh nak manja dengan
ibu melebih2 had..nanti ibu cakap......

"Dah besar.....!"
(amek kene besar betol2)

B = Be myself

I = Invite new challenges


R = Recall past triumphs


T = Trust my instincts


H = Have faith with my abilities


D = Desire only the best


A = Affirm my strength

Y = Yes!! I got what it takes! 




Bersempana dengan itu juga anis nak ucapkan
Happy Birthday kepada kawan baik anis iaitu Baihaqi Az..
P/S : Taksaba nak tunggu hadiah ikan dari mrBf..tunggu entry seterusnya dalam 
Aku Birthday Girl PART II


2

Malas

سْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم'

Time nak bangun pagi.
alahai lemah segala badan dek kepenatan
keluar date mewayang dengan mrBf..dengan kepala sakit berdenyut2.
kata ibu "Kalau kua date laju jela,,cube kalau nak pergi keje..katil pon boleh angkut pegi bilik air"
such a bebling..heheh..love u ibu.


 Nak melangkah keluar rumah..
Angin meniup sepoi2 bahasa,,dah takde bahasa dah kalau
tulang ni masih mengigil2 dek mandi air sejuk pagi tadi..
Gara2 konon bila mandi air sejuk badan segar, tapi jawapan nye HAMPEH..


 Bila sampai opis..
masuk2 je,,staff lain tak sampai..sebab pakcik teksi 2lajusss membawa
binatang kaki empatnye..terpaksa lepak tepi opis sat..
Dah naik opis, bilik pulak takde kunci..kunci lak pada staff yang belum datang..
Lepak lagi depan pintu..Masuk je bilik..
aircond panas,,kipas pon tak gune..Last2 gunakan kipas meja..
Melibat libut la kain..hhahaha

Wei bosannye.......
Ramai staff dah berhenti sebab tamat kontrak..
Bermakna nak kene cari keje lain..



Back to Top