0

+Busy+

Assalamualaikum,,
hehehe,,,formalnye anis nie,,
sesaje anis nk luahkan kepenatan yang amat 2minggu nih,,
uihh,,,memang penat sangat2,,ape2 pun kene la sabar kn..

18/03-22/03
Anis balik kampung kat pontian,johor..
anis kene pergi temuduga SPA kat Larkin, Johor
dalam bidang kerja
Pegawai Bomba KB17.
yang tak laratnye tuh anis kene pergi Balai bomba Pontian dulu tuk
jalani sesi latihan,,kene panjat tali,,angkat berat 48kg taw.
Selain tu jugak,,anis dapat spend time dengan Mia Jeha.
Mai pulak anis dapat jumpe time anis nak balik jew..
sedih sesangat..

23/03-24/03
pagi 23 hb anis dah sampai kat poli menaiki Bas Cepat Express.
jauh taw perjalanan dekat 12hours. Pengalaman yang tak senang nak lupakan ni lah.
Kene spend time dalam bas 12 jam,,patah pinggang beb.
sampai2 je anis terus kemas barang2 n then bersiap tuk ke kelas atas bukit.
penat tak penat terpakse la demi nk kejar ilmu.

25/03
kelab yang anis join (Kelab Pengguna) ade jalankan lawatan sambil belajar kat
Pulau Pinang. Dengan seronoknye anis join la,,tak lepaskan peluang nih,,heheh
First,,CAP penang.
mengetahui serba sedikit tentang badan NGO nie..
Second,,g Queensbay Mall jela,,
hehehhe

26/03
Hari sukan Diploma Networking Support

+Tempahan Andaman+

Asslamualaikum,,
hari ni anis ade lagi 1 iklan baek tuk
korang2 or tak kesa lah untuk family ke, akak korang or abang korang
 yang nak langsungkan majlis pertunangan or perkahwinan.
Anis nak kenalkan package andaman yang terbaek punya lah
dr cousin anis ni yang berpengalaman tentang andaman.

add by Google*

PACKAGE:

RM500++
*Makeup dinner, majlis pertunangan, pernikahan & bersanding.

Selain itu juga
korang boleh juga wat tempahan seperti berikut:

*Tempahan jahitan baju L/P
*Tempahan jahitan manik dan labuci
*Tempahan Katering
*Tempahan kuih basah dan kuih talam
*Karaoke RM400++
*Fotographer 
*Kanopi untuk majlis
*Facial dengan produk AG2000

Sebarang pertanyaan, harga mahupun tempahan,
korang boleh la hubungi:
ERIN - 0127673861
0

+Heartbeat collection+

Assalamualaikum..
Hari ni anis nk share kan pada semua tentang

Korang mesti nak tahu kan apa yang anis maksudkan.
okey, Heartbeat.my ni syarikat persendirian yang menjual secara online
Mereka menjual pelbagai cenderamata untuk orang2 tersayang
eg: Mug, pillow, Tshirt n macam2 lagi dan yang bestnye korang boleh create dengan
gamba korang sekali,,senang je caranye,,, just buka 
dan kalau korang nampak kat sebelah kanan page anis ade banner wane pink.
Ha korang boleh la dapatkan maklumat untuk order.
Cara yang mudah lagikan senang.
Ramai kawan2 anis dan anis juga dah cuba. Hasilnya tidak mengecewakan.  
Isikan jew maklumat dan ape yang korang nak,,,

Testimonial:
yang ni pillow (bantal)

mug, tshirt, etc
mug n button
hadiah hari jadi pon boleh.

So korang2 da tengok kan testimonial ni semua,,
ape lagi Grab it NOW!
harga yang berpatutan dan anda tidak akan menyesal.


0

+Resepi Speghetti Olio Udang+

add by Google
SPEGHETTI OLIO UDANG
  
Assalamualaikum pembaca blog.
arini anis nak share lagi tentang resepi di atas.
Semasa cuti mid sem hari tu, anis ade tengok dokumentari masakan yang
di acarakan oleh Anis Nabilah,,
Anis la yang first duk depan tv sambil pengang pen dan buku,,,
(nak catat la supaye boleh cube nanti)

Bahan-Bahan
§  Spaghetti (direbus)
§  Bawang Putih (dicincang)
§  Cili Merah (dicincang)
§  Udang yang telah dikupas kulit
§  Herba thyme (dicincang)
§  Tomato Ceri
§  Air bikarbonat perisa lemon (Sprite)
§  Serbuk Cili Kasar
§  Minyak Zaiton
§  Garam

Cara Penyediaan

§  Dengan menggunakan kuali leper, panaskan sedikit minyak zaitun
§  Tumiskan bawang merah sehingga keperang-perangan
§  Campurkan cili merah dan herba thyme, selepas harum masukkan udang dan tomato ceri.
§  Kemudian masukkan spaghetti dan gaulkan sehingga rata
§  Masukkan serbuk cili, garam dan sedikit Sprite. Sedia untuk dihidang!

Anis dah cuba di rumah,,anda?


0

+Resepi Somtam+

Assalamualaikum pembaca blog anis.
Hari ni anis nak kongsikan dengan korang2 sume camne nak masak
SOMTAM.
add by Google*

Semenjak duduk di Perlis ni,,anis belajar macam2 masakan kat sini taw.
Part yang somtam ni bila kat kafe tempat belajar ni hidangkan somtam.
Tetiba la anis nak belajar wat. Excited beb sebab makanan
ni famous dekat negeri2 yang bersebelahan dengan
negara Thailand(Siam).

Resepi2 nye:
BAHAN A
1 biji betik muda (buang kulit & sagat)
2 batang kacang (potong halus)
2 biji bawang merah (hiris)
2 helai daun limau purut
sedikit garam & gula

BAHAN B (blender)
3 biji limau nipis (ambil airnya)
2 sudu gula
2helai daun ketumbar (ambil akar sekali)
1 biji bawang putih
2 biji cili api (nak pedas ++ lagi ye)

BAHAN C
2 sudu udang kering
2 sudu kacang tanah yang telah di goreng

FINALLY
campurkan semua BAHAN A, B, C dan gaul semuanya.
Siap di hidang.

Tips: Bagi anis,,nak sedap lagi lebihkan kacang tanah dan udang kering,,
Jangan tak cuba ye..
0

+Hari ni hari bahagia buat sahabat baik anis+


Ha yang sebelah kiri anis ni la Uya or nme sebenar dye Nurul Akma Zura.
dye la bakal pengantin malam ni,,

Resepsi:
Nikah : mlm nie
Sanding : esok ler 12/03/2011

Selamat pengantin baru uya,,
semoga kau bahagia dengan suami tercinta,,
jadi wife yang terbaik sebab pahala kau banyak kat suami,,

Tak sangka lak anis yang dia ni
lagi faster dari anis,,cepat tol jodoh dia,,
anis ni yang beria-ia nk kawen maseh belum bertemu jodoh,,
calonnye sudah ade,,baru nak menilai dirinye,,

Kepada en. S.
cepat2 cari duit kawen k,,
sebab anis da ta sabaaaa nak kawen jugak,,
(gatai punye budak)
hahahahahaha....ape2 pun hidup bujang ni kene la puaskan dulu..
sat lagi pas kawen ni la tu la,,,macam jakun bab sebelum kawen
ta sempat wat pape..

Ape2 pun,,
Selamat berbahagia ye uya dan ewan..
getting get baby,,
huhuhu,,,


0

+Kisah Dulu Datang Kembali+

Sedang
anis asyik ber'on9' arini,,tetiba hati ni terniat tuk buka
1wall seorang lelaki yang pernah bertamu di hati anis,,
Entah la ape yang anis tengah fikirkan sekarang dengan tiba2 je muncul
jejaka ni,,
Bermulanya
 pertalian antara anis dan Dia pada malam 19Julai20**
anis termiskol Dia,,pastu Dia ni pon ajak mesej,,
mesej pnye mesej terlintas Dia ajak couple,,
anis ni dah berpunye,,xkan nak couple lagi,,layankan jela kehendak Dia yang
penting anis da gtaw awal2 anis ade bf,,
Anis ingatkan
bila dah kenal Dia nie anis di didik untuk lebih
dekat dengan agama (di sebabkan Dia ni lepasan diploma bab agama)
so bijak la Dia ni dalam bab2 agama,,
tapi panas yang disangka sampai ke petang
upe2 nye hujan di tengah hari,,


A person
can guide me kot,,
hahhaha,,,anis da terjatuh hati pada Dia,,
sebab ciri2 kepimpinan Dia dan komited thadap kerjanye.
Cam ciri2 seorang bakal bos @ ketua.

Even Dia layan anis
bukan cam bf anis tetap sayangkan Dia sebagai sahabat (la kot).
Anis salu mesej or call Dia,,tapi hampanye,,
Dia reply pndek2 la n call xpick,,
At least anis tunggu mesej Dia 1hari, balas la elok2,,ta salah hargai orang lain.
anis sabar lagi,,hope dapat la tahan n terima Dia apa adanye,,

Semakin
hari Dia lain sangat,,Dia bukan yang anis harapkan,,
Dia selalu marah anis,,or mybe anis ni bukan yang Dia harapkan,,
rasenye Dia xikhlas besama anis kot..
masyaallah anis dah buruk sangka kat Dia,,

Niat tak baik
emang la di sulamkan dengan jiwa yang xbaik,,
mybe bukan jodoh kami kot..
Kebahagiaan yang di harapkan punah sama sekali,,
anis terpaksa tinggalkan Dia,,anis nak semakin jauh dari Dia,,
bukan anis sengaja tuk tinggalkan Dia,,
tapi niat anis tuk kebaikan hidup Dia jugak satu hari nanti,,
anis nak Dia bahagia dengan orang lain,,anis nak dia bahagia sangat2 even hati anis
yang berkorban ni sakit sangat2,,


Biarlah 
anis kecewa sekarang,,mungkin Tuhan nk tunjukkan jalan yang terbaik tuk Dia,,
biarlah Dia nk anggap anis ni ape,,tapi anis xkan biarkan hidup Dia merana
satu hari nanti,,anis nak Dia berjaya dalam hidup,,Maseh panjang
lagi kehidupan Dia dan anis,,biarlah pengorbanan anis ni
sebagai jihad anis tuk Dia baiki kesilapan Dia.Mungkin Dia bukan jodoh anis,, =(
anis menyesal sebab selalu menangis mase bercinta dengan Dia,,
kesabaran yang anis lalui xde maknanya langsung buat Dia,,
tapi anis maseh sayangkan Dia sebagai *abg ,,
sedihnye,,,
kadang2 anis maseh arapkan Dia walaupun anis dah ade kebahagiaan lain sekarang.
Anis tetap akan tunggu Dia datang pada anis,,anis akan maafkan Dia,,
*sayang abg anis.

Ya Allah
Kau lindungilah hati nya yang suci,,
lindungilah Dia dari segala azabmu,,
aku ingin buktikan cintaku hanya dengan pengorbanan ini,,

CINTA xharus memiliki.
0

++AnnisaEchute++

Pic snap
sbelum g makan kt kafe,,
nmpak la kurus cket,,hahahha

0

Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal | iluvislam.com + discover the beauty of islam
0

Anis
kembali tersenyum bila tgk blog yg tlalu simple,,
entah la,,anis mahukan blog ni jadi destinasi luahan hati,,
xmahukan diri sebagai terlalu hebat dengan menggapai 
terlalu ramai follower,,
sekadar untuk menghiburkan hati dan kongsian ilmu 
dan matlamat anis,,
ade membe kata yang buat blog boleh dapatkan pendapatan sendiri,,
tapi bagi anis rezeki itu di mana2 dn hanya kita yang tahu untuk
mendapatkan peluang,,salah satu nye melalui blog,,
tapi bagi anis,,maseh blum terfikir tuk
melakukannya,,sekadar terhibur dengan
blog sebagai diari elektronik dan perkongsian ilmu,,
tq, 

0

+Collections+


ZEE AVI – JUST YOU AND ME
You were sitting at the coffee table
where you're reading Kierkegaard
Minutes later, you proceeded to say
something that almost broke my heart

You said, "Darling, I am tired of livin' my routined life.
There's so much in the world that i'd like
to soak up with my eyes."
Well, baby i never did stop you from going out to explore
We can do it all together from the colds of the poles
to the tropics of Borneo

Ba da da ba da...

Let's pack our bags
and lie on the easy stream
feel the water on our backs
where we can carry on dreamin'
where we can finally
be where we'd like to be
Darlin', just you and me

Just you and me...

So Darlin', what do you say?
Does that sound like a plan to you?
We can build our own little world
where no one else can come through
We can live in huts made out of grass
we can greet father time as he walks pass
we can press our feet into the dirt
a little mud, no, it wouldn't hurt

Ba da da ba da ba...

Let's pack our bags
and lie on the easy stream
feel the water on our backs
where we can carry on dreamin'
where we can finally
be where we'd like to be
Darlin', just you and me

Just you and me.. 
0

++Blog anis kembali ceria++

Waaa,,,
happy nye anis dpt gak design blog sendiri,,
ade la rase bangga even tak nampak hasilnya sangat,,
ape2 pun,,anis happy sgt2,,

Klu korang rase nk 
design dengan hasil tangan korang,,
klick DISINI n then ikot la hati korang nk lawakan 
korang punye blog,,

Anis maseh xpuas lagi nk improvekn 
blog tuk tatapan korang,,
ape2 pun korang bleh la komen sal blog anis ni ye,,
anis akan cube improve lagi blog anis nih,,
walaupun anis maseh baru lagi,,
anis akan cube!!
Fighting!!!
0

. . .The Knight In The Valley Of Dreams . . .: Berhati-hati dengan kertas yang melekat kat cermin...

. . .The Knight In The Valley Of Dreams . . .: Berhati-hati dengan kertas yang melekat kat cermin...: "' AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA -- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI..."
0

JANGAN BUAT ORANG YANG MENCINTAI KAMU KECEWA..


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu,matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.



0

Beza Cinta, Sayang, Minat Dan Suka


by AYAT-AYAT MOTIVASI on Sunday, May 23, 2010 at 1:03am

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…
0

Perempuan juga perlu tahu yang lelaki:


  1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).
  2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
  3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
  4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
  5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita…
  6. Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
  7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
  8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
  9. Bila lelaki cakap..”Emm. tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
  10. Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
  11. Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!
  12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
  13. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…
  14. Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
  15. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa…yang lain hanya kawan..:)
  16. Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
  17. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
  18. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…
  19. Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.
  20. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.
Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan
0

Lelaki perlu tahu yang perempuan:


  1. Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.
  2. Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.
  3. Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.
  4. Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.
  5. Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.
  6. Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.
  7. Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.
  8. Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.
  9. Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.
  10. Seks : SEKS bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkann ya.
“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”

0

*Top 05 Anti Virus

BitDefender AntiVirus Pro 2011

  • Ia mempunyai "Intelligent Proactive Detection" yang mana boleh menangani virus-virus terbaru yang    terdapat di pasaran alam maya (>.<) dan juga Spyware.AntiVirus BitDefender ini  juga mengunakan teknologi "Heuristic Analysis"
  • Paling penting sekali, AntiVirus ini akan di"update" secara automatik setiap satu jam.
  • Kelebihan AntiVirus ini yang sangat cool ialah ia mempunyai "Gaming Mode" yang mana pasti akan memberikan kepuasan kepada gamers diluar sana.
Kaspersky AntiVirus 2011
  •  Kehebatan "Real-time Automated Protection" untuk melindungi laptop/ PC dari virus daripada internet.
  • Seperti BitDefender 2011, Kaspersky juga menggunakan terknologi "Heuristics Analysis".
  • Kaspersky menawarkan sistem perlindungan secara menyeluruh dimana ia direka untuk menentang/ melindungi laptop/ PC kita dari segala jenis virus, worms, trojan dan ahli keluarga -ware ( Eg. Malware & Spyware)
  • Satu keistimewaan Kaspersky berbanding BitDefender adalah Kaspersky menawarkan backup system yang dinamakan "Rescue-CD"  just incase if laptop/ PC kita diserang oleh Malware dan sistem ini berfungsi secara automatik. 
  • Satu-satunya kekurangan Kaspersky berbanding BitDefender yang menyebabkan ia jatuh ditempat kedua dalam senarai terbaik sepuluh ini adalah kerana berbanding BitDefender, Kaspersky adalah lebih mahal! 
Norton AntiVirus 2011

  • Ia mempunyai sistem "scanning" yang agak laju,dan sistem "update" yang agak kerap.
  • AntiVirus ini mampu "detect" lokasi kedudukan file-file Virus lebih cepat berbanding BitDefender dan Kaspersky.
  • Ini bermakna, AntiVirus ini mampu menjangka dan memberhentikan "CrimeWare” lebih pantas berbanding yang lain. Inilah kelebihan Norton AntiVirus!
  • Namun begitu, satu keburukan AntiVirus ini adalah AntiVirus ini mampu untuk mengesan "Keylogger". Keylogger merupakan virus yang dicipta khas oleh hakers untuk menjejaki dan mencuri kata laluan pengguna, nombor kad kredit dan sebagainya.
Webroot AntiVirus 2011

  • AntiVirus ini amat mudah digunakan.
  • AntiVirus ini pernah memenangi Anugerah "Spy Sweeper Antispyware Protection". Jelas sekali ini menunjukkan AntiVirus ini mempunyai gabungan kombinasi yang hebat antara AntiVirus dan AntiSpyware.
  • Ia mempunyai sistem "scanning" yang agak bagus tetapi masih tidak boleh mengatasi kelajuan sistem "scanning" yang terdapat pada AntiVirus Norton. 
  • Kelemahan AntiVirus Webroot yang paling nyata ialah AntiVirus ini tidak boleh digunakan di laptop! Sesiapa yang menggunakan PC sahaja boleh menggunakan AntiVirus ini, What a shame, huh?! 
VIPRE AntiVirus 2011

  • Sama seperti Webroot, AntiVirus ini merupakan gabungan kombinasi antara AntiVirus dan AntiSpyware.
  • Ianya tidak mengeluarkan sebarang "Pop-Ups" atau "Notification
  • AntiVirus ini akan update secara automatik untuk setiap 1 jam 30 minit.
  • Satu-satunya masalah utama AntiVirus VIPRE ini adalah, selepas install kita kena restart. Masalah ke?

0

*saye RINDU semua!!


  • saye RINDU abah,,
  • saye RINDU ibu,,
  • saye RINDU mia jeha n mairah,,
  • saye RINDU phamily saye,,,kakak2,,abg2 ipar,,along,,nenek,,mkcik n pkcik,,atok2 n sesedare,
  • saye RINDU pakwe saye jejul,,
  • saye RINDU kucing saye,,name stoking,,
  • saye RINDU nk makan mee bandung,, =(
  • saye RINDU nk dating sesame dgn pakwe saye,,pakse dye mam aiskim,,hehehe
  • saye RINDU nk mam masakan ibu,,
  • saye RINDU SEMUANYE,,,
0

10 Petanda Dia Jodoh Kita | iluvislam.com + discover the beauty of islam

0

*Owner blog xsehat,,, (+_+)

+Anis g klinik kt Alor Setar ahad lepas,,check rahim anis,,Alhamdulillah pas scan dktor kap anis xpape,,cme dpt ubat antibiotik shaje,,kene lak mkn 1biji ambil tuk 2kali sehari.
+Anis ade 1lagi pnyakit,,baru je kene,,idung asyik bleeding jela,,xthu la nape dengan badan anis nih,,
+Kerap lak bleeding nih kua,,almost smggu mst ade la bbrape hari akn kene,,
+Sekarang nih effect nye badan selalu xselesa,,kepala pening je,,mcm drah rendah,,
+Kadang2 smpai ase cam nak pengsan pon ade,,
+Ibu pesan soh g kinik lg,,tapi,,,busy,,last2 kne terima la bdn nih sakit2,,
+So kwn2,,jage la kesihatan,,
Back to Top