++TAUKEblog++


Biodata:
(cam zaman sekolah2 lak)

Nama : Cik Anis Bt Abah
Nama bapa : Abah Bin TokBah
Nama ibu : Ibu Bin Bapak
Asal : Johor(Pontian + BatuPahat) mix Melaka
Alamat Rumah : Tepi jalan, sebelah umah jiran kat Pontian, Johor
Bil. Adik-beradik : 4orang
(Along, Angah, Bibik, Sybongsu)
Makanan Keg : Masakan ibu, mee bandung n meggi mrBf buat=)
Minuman Keg : Air milo buatan ibu, air nes buatan abah.
Hobies : On9, belajar kraft, belajar masak
Cita : Nak belajar pastu keje pastu kawen
(olol jew)
Warna Keg : Putih, Kelabu, Hitam
(asal cantik main sauk je)
Status : Dah ade

PERKARA MENGENAI ANIS:
KELEMAHAN
*satu
Mudah takut apabila hati tiba2 mengatakan ada hantu belakang ko.
Then cepat2 lari.cam bdk2(malu aku)

*dua
Mudah marah apabila memandu dengan baik,tetiba ada kereta
yang slow dan paling slow kat depan..umpama membawa gajah.

*tiga
Mudah sakit kepala bila tak cuci rambut.

*empat
Mudah menangis apabila mrBf marah..walaupun pada dasarnya
dia cuma tegur..(mana boleh,suara yang lantang menandakan dia marah)

*lima
Tak suka bila pijak belakang kasut(tertutup)
dan akan meng'kemek-kemek'kan kasut 2..ohhh tidakk...anis paling pantang!!
Kadang rasa sampai nak tampar manusia itu.(sumpah ini tebiat aku)

*enam
Bila cuci kereta, tetiba hujan turun..dan anis melompat2 kegembiraan
sambil hempas2 baldi,sabun segala bagai.
@
Bila antar kereta kat car wash, keluar2 dari car wash,
HUJAN TURUN dan mata anis pun turut hujan..
$$$$$$ aku wei.....
(apa2 pun hujan itu dari ALLAH 4JJI anis redha hujan itu rezeki)

*tujuh
Mudah marah, tetiba ketawa, tetiba berubah menjadi orang lain.
Hahaha....hobi

*lapan
Anis takut binatang tak berkaki kecuali ikan.
Mintak ampun mintak tolong, boleh terbawa2 mimpi sebab kegelian.

KELEBIHAN / MELEBIH-LEBIH / BAKAT TERPENDAM

*siji (jawa bahasa)
Suka belajar masak dan memasak.
Wee mak tukang masak wei, malu anis tak pandai masak.
Dan tak akan risau apabila perut tiba2 lapar. Humban dalam periuk pastu masak dan makan.

*loro
Sukakan desert.
Dalam myDocument ni banyak resepi2 untuk desert kesukaan.
Esp: Puding (buat2 mulut nganga)
Bila sedap or tak sedap, si tukang rasa kompom Bonda dan mrBf.
(tapi tak ada komplen lagi)

*telu' (bukan telor eh)
Suka cuci kereta.
sebab mrBf belikan sportrim warna putih, agak2 kotor sebijik kereta ku basuh.
"kereta perempuan harus bersih dan wangi" bak katanya..
sambil si ayah garu kepala sebab kira2 bil air.

*papat
Suka dan gilakan haiwan berbulu.
yang penting comel..kat rumah dah ada lingkungan 10 ekor kucing,
tupai tak kira sebab biakan dia bebas, burung2 pun tak sempat nak kira.

*limo
Suka mencuba.
Dapat resepi baru je, cepat2 nak buat bila weekend.
pastu ambik gamba banyak2..dan tak rajin upload gamba di fesbuk.

(nanti kalau rajin, anis tambah lagi ye)



Back to Top