2

Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin


سْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم'

credit : fiska / suratkhabar 19Mac2012

سلامت برعمال...السلام عليكم
0

Wordless Monday





0

TUTORIAL :: Tips Mengurangkan Blog Errors & Warning

Assalamualaikum..
harini nak sharekan sebuah ilmu yang bermanfaat buat korang yang
tak pernah perasan dan perasaan bahawasanya yang korang adalah seorang penternak yang berjaya dan berkaliber seperti anis. Dan juga ini salah satu sebab mengapa blog korang tidak mesra SEO
iaitu Search Engine Optomizer.

Muah..! sentap aku sekejap mak!

ku punyai 557 ERRORS!!!! 267 WARNINGS!!!!
uwaaarghhhh tersentap dan rentap lalu ranap blogku.
Rasa nak upah orang buat renovation dan wiper bersih2 blog nih.
Camne nak sucikan blog nih.....!!!!!! dah takde kesucian blogku..!!!!

Kalau korang nak try tengok haiwan ternakan korang::
PERTAMA :: Like page Blog Kisah Kaseh Annisa dulu..hahah xdelah.

KEDUA :: Pergi ke link address  http://validator.w3.org/
KETIGA :: Masukkan link blog korang kat Validate by URL then CHECK!
KEEMPAT :: Nganga mulut seluas alam, sambil urut dada, kalau tak berkesan call 999.

Kalau dah tau blog korang banyak errors, pergilah renovate balik blog korang tu. Sebenarnya, errors ni datang bila kita suka godek godek blog, tambah widgets, javascripts, dan banyak lagi perhiasan dalam blog tu. Kalau tak usik apa apa sangat, maka kuranglah bilangan errors tu ! Errors dan warnings tu menandakan betapa susahnya SEO nak masuk ke blog korang dan berat betul blog korang tu.
 bak kata :: Cik Comel

Back to Top