4

*Selamat Datang Ramadhan dan Syawal

Assalamualaikum,,dan salam sejahtera.
Setelah sekian lama anis tak update blog ni.
Dengan keadaan yang begitu busy dan jadual yang mampat membuatkan
anis tak berdaya nak menatap blog anis ni..

Berbalik kepada tajuk anis pada kali ini,
SELAMAT DATANG RAMADHAN DAN SYAWAL.

SITUASI:
1. SEDIH-sebab tak dapat sambut puasa bersama keluarga di Johor.
Anis tak dapat balik sebab anis jauh nun di Perlis.

2.GUMBIRA-hehe,sebelum sehari berpuasa tu,anis sempat pergi vacation
dengan family angkat dan kawan2 anis: Sara,Yana,Eha.
anis ke Pulau Langkawi..

3.BLINKING-4pasang baju raya dah SIAP...!!!!
Whoa best gila sebab semua baju2 raya anis di support oleh family.
N lagi satu, theme baju raya couple tahun ni
"Couple in Black" 
sebenarnye sebelum timbulnye theme ni,anis da suggest kt mrBF nak gunakan warna hitam tapi mrBF tak mahu sebab alasannye "Panas dan berpeluh". K la fine anis pon try suggest warna lain tapi macam2 alasan yang dye bagi. Geram pon ade jugak. And, one day dye call,dye cakap yang baju raya terpaksa warna hitam disebabkan bonda mrBF da belikan kat Jakel. Hahaha terpaksa dan rela jela. The other side, anis pun tengah siapkan baju kurung songket Thailand yang anis beli.
So, kebetulan la kot..

4.DRIVE BALIK KAMPUNG-Tahun ni balik kampung berlainan dengan tahun lepas sebab anis
drive kereta dari Kedah ke Johor. Tapi bersilih ganti la. Anis balik kampung dengan adik mrBF sebab dye belajar di IKM Sik,Kedah. So jimat la jugak duit tiket nak balik. Cuma letih. 
Alah bisa tegal biasa la. Season lepas anis naik bas ramai2 dengan geng poli budak2 Johor.

Di sebabkan Arau jauh dari Sik, anis gunakan alternatif dengan menaiki bas ke Sungai Petani
then baru lah adik mrBF ambik.

Hah,amek koh,,jauh dan jenuh dari utara ke selatan.
Tapi semangat nak balik raya tahun ni, memang gempak!
Adventure sikit la..

Serba sedikit perjalanan anis di bulan Ramadhan dan persediaan nak menyambut
Syawal.

4 comments:

ZF said...

wow baju raya dah siap???? aku beli pown tak lagi....

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Bestnyaaaa..dpt baju raya..dapat balik raya..akak..hurmm..hanya mampu melihat..uwa...sedihnya..!takpa..takpa..sabarrrr..:)

Balik kg nnt tekker tau ye dik..drive carefully..moga selamat bertemu dgn orang tersayang..

Slamat berpuasa dari akak yg jauh..:)

fiezafie said...

sedih kn xdpt bukak pose same2 ng family..sobsobb..cuti raye ponn sekejap je.. eyh btw. student ptss ehh. hye2..hehehe

Kisah Kaseh Annisa said...

ZF:
hehhehe jgn jeles meyh,,la sabaq la sat g nk raya msti murah,,

Akak Sufeenan:
alahai kesian akak,xpela akak anis doakan akak pon hepi kat sana okey..
insyallah i will..
Slamat berpuasa jgk akak..

Fiezafie:
hehehe,student PTSS ke?
hye2..

Back to Top