0

Pemikiran Alam Baru


سْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم'

Assalamualaikum..
Salam pada hari terakhir pada bulan April..
Salam pada hari permulaan bulan Mei.
Hari ni dengan rasa syukur ingin meluahkan rasa debaran yang bakal berlaku.

Semalam mak mrBf mintak try cincin.
Nak ambik saiz katanye..bermakna harini nak beli cincin untuk hari tersebut.
Kalau nak beli, baik beli time emas tengah murah..kalau korang nak beli time mahal pun boleh sebab nak tambahkan tabungan si tokey emas..bagi aku TIDAK..harus JIMAT..
Berkaitan dengan jari aku, mrBf kata jari aku gemok2..SO??
beruntunglah wahai wanita yang mempunyai jari gemok2 sebab cincin yang bakal tersarung indah dijari itu agak besar dan nilainya juga BESAR..oleh itu, mrBf ku rugi sedikit oleh kerana jari aku.

Mengenai hantaran..
Semalam jugak mak mrBf mintak tambahkan hantaran on my side and him..
Coz nampak sikit untuk dibawa oleh 45orang on his behalf..bermakna 7 berbalas 9..
Dan time tu juga kepala pening nak tambahkan ape untuk hantaran nanti.

For mine:

Tema : Dustry Pink mix Pastel Chocolate 
1) Sirih junjung
2) Kain pasang + samping
3) Bunga rampai
4) Telur masin
5) Set sembahyang (sejadah + tasbih + kopiah)
6) Kek (xsure nak buat sendiri @ sponsor)
7) Coklat kegemaran mrBf
8) Wangian kegemaran si dia
9) Dalam fikiran lagi.

Dan kesemuanya aku nak buat sendiri bukan dari tempahan..
Akan terasa puas hati di dalam dada. Aiceh. Baju untuk majlis tersebut sudah ku hantar dan tunggu siap pada 15.Mei.2012 untuk fitting..di samping tu jugak lah nak DIY veil sendiri.
Baju tak sempat nak jahit sendiri memandangkan masa tidak mencukupi tapi anis akan jahit manik sendiri.
Semuanya aku akan post cara pembuatan bagi hari kejadian tersebut kemudian.
Kasi chance nak buat surprise kat korang tunggu2.

Checlist yang belum sattle :
1) Jurukamera
2) Mak andam
3) Backdrop
4) Menu Jamuan 

سلامت برعمال...السلام عليكم

0 comments:

Back to Top