3

My Fourth Anniversary

Al-kisah..
Kisah percintaan bermula dengan
salah faham antara mrBf dengan classmate anis bernama F.
mrBf silap call dan tercall no F. Dari situ mrBf tanya salasilah mengenai F.
F cerita yang anis ni classmatenya dan kebetulan anis 1kampung dengan mrBf.
So satu hari mrBf call ajak anis pergi beraya di rumah F.
Anis temankan mrBf ni, ketika itu anis masih ade BF lagi. Tapi Allah lebih sayangkan dia.
(Al-Fatihah buat Helmie Bin Ahmad Jalil)
Oke, bila dah sampai je rumah F, F senyap je. Yang banyak borak cuma anis
dengan mrBf..n bla..bla...bla...

Sampai satu hari,
anis semakin rapat dengan mrBf selalu call dan mesej tanya khabar.
Kami jadi kawan baik. MrBf pon kawan baik kepada BF anis ni juga.
Lepas pemergian Allahyarham BF anis, anis hilang tempat meluah rasa.
MrBf yang banyak tolong anis. Pulihkan anis sedikit demi sedikit.
Bayangkan kita kehilangan orang yang paling kita sayang dalam sekelip mata je.
Anis teruk sangat2 waktu tu. Yang anis harapkan doa parents dan bantuan dari mrBf.
Anis lost,jiwa kosong dan macam2 bisikan yang membuatkan anis selalu salahkan diri anis.
Anis terkilan sangat2 selepas pemergian arwah.
MrBf selalu bawa anis pergi tepi laut, sebab situ la tempat anis buang jauh2 segala rasa tu.
Almost 3month anis baru pulih.
MrBf tak pernah lelah nak bantu anis. Anis mula sayangkan mrBf sampai lah sekarang.

Mesti ada yang salahfaham tentang tarikh anniversary anis 
sebab arwah pergi 26.11.2007
dan anniversary anis 09.11.2007.
Sebenarnya tarikh ni tarikh anis mula berkawan dengan mrBf.
Nak cerita tarikh mula rapat tu, anis dah lupa la,hehehe.
(so motif kami sampai sekarang bercinta tapi macam kawan)

See nak capai target bercinta tapi kawan tu macam pelik.
Itu idea 100% mrBf. Dia taknak bila kami point pada motif bercinta akan timbul
rasa cemburu yang meluap2, gedik yang tidak di sangka2 dan macam2 lagi.
Sampai sekarang anis macam kawan.
Anis tak kongkong hidup mrBf cuma ada kalanya anis akan kawal aktiviti yang
anis rasa tak elok.
Bukan apa, bila kita anggap mrBf ni kawan, jurang antara Boyfriend dengan kawan2 tak akan putus.
Nak explain satu hal. Tunggu post entry yang seterusnya mengenai kami.
Layan..
(yang kat atas tu mukadimahnye)

Berbalik pada tajuk post entry:
 Pejam celik, pejam celik dah cukup 4tahun berkawan.
Banyak juga rintangan dan halangan nak kecapi kebahagiaan.
Alhamdulillah hubungan yang anis sayang bertahan dan insyaallah berkekalan.

Terima kasih yang tak terhingga buat
my parents dan his parents sebab merestui hubungan kami
dan tak lupa juga family members yang lain.
Kalian dapat terima anis dan dia seadanya.

Untuk pasangan anis,
terima kasih sebab menerima anis apa adanya,
sanggup bertahan dengan kerenah anis, dan sanggup memenuhi impian anis
dengan berkat kesabaran kamu my dear.
Even anis selalu marah or bebling je itu bermaksud i'm really2 cares of u
and i hope i will love u after God and my parents.
I wish our relationship will never end and i hope we will together ever after.

Anis bersyukur sangat2 kepada Allah sebab
panjangkan usia perhubungan ni.
Insyaallah akan lebih bertambah baik dengan ikatan perkahwinan.
Di harap hubungan ini sentiasa di berkati Allah hendaknya. Amin ya rabbal alamin..

a special smile from us even gamba ni pecahpecah.

my dear.

Insyaallah ulangtahun yang seterusnya dengan ikatan yang
lebih baik dan bertambah barakah.



Back to Top