2

+10 PERKARA anis SAYANG mrBF ANIS

A
s
s
a
l
a
m
u
a
l
a
i
k
u
m
*``first of all, anis bubuh dulu pic kami``*

Berkenaan Beliau:
*``*Dalam kandungan hasil perkahwinan
Haji Surip Bin Radyo & Hajah Jomaah @ Jumaah Bt Surono.
*``*Dalam kandungan bonda selama 9BULAN.
*``*Di lahirkan di Pontian, Johor pada 12JULAI1985.
*``*Diberi nama SHAHIZUL ANNUAR Bin Haji Surip.
*``*Dilahirkan sebagai LELAKI sejati.hahaha.
*``*Anak keSEBELAS daripada duabelas orang adik-beradik.
*``*Kini berumur DUAPULUHENAM tahun.
*``*Bekerja di salah sebuah syarikat milik abangnya.
*``*Ketinggian LEBIH dari anis.
*``*Berat badan KURANG dari anis.
*``*Nama gelaran Uncle Omen.

Perkara yang anis suka mengenai beliau:

PERTAMA:
Pandai MENGAMBIL HATI orang tua anis dan juga kedua ibubapanya.
Sebelum ambil hati anak, kene la ambil hati orang tuanya.
*Tidak SEMPURNA dimata tapi anis sanggup MELENGKAPInya.
Mula perkenalan anis dan annuar pada 09NOVEMBER2007.
Kini hampir genap EMPAT tahun kami bersama.
Walaupun pelbagai rintangan dan perbalahan yang kami lalui bersama,
kami takkan cepat melatah malah menguatkan lagi hubungan kami, insyaallah.

KEDUA:
Memiliki sikap SABAR dalam segala hal dan masalah. 
*Sabar itu separuh dari iman
Beliau tidak pernah
melatah dengan pelbagai ujian yang menimpa malah menjadikan dirinya
kuat dalam menghadapi ujian yang mendatang. Anis gemar merujuk setiap tindakan dan
pendapat beliau oleh kerana faktor usianya yang banyak pengalaman.


KETIGA:
Seorang pemandu yang anis boleh katakan SELAMAT dan CERMAT.
*Biar lambat asal selamat.
Tapi mrBF tak guna pon, hampeh.
Boleh meyakinkan anis untuk tidur dalam jangka masa yang lama sepanjang perjalanan.
Walaupun sering memandu laju tapi beliau tak pernah merosakkan hartanya iaitu kereta V6 kesayangan.
Dan harapan anis, beliau dijauhkan dari segala bala.


KEEMPAT:
Seorang PENCERAMAH yang hebat.
Hebat yang anis maksudkan apabila membebel atau berdebat dengan anis.
Confirm la anis yang kalah sebab mulut dia tak reti kalah.
Tapi semua yang di katakan oleh beliau anis akan pupuk dalam kepala anis dalam2.
Anis tak mudah nak mengalah sebab anis dapat asah minda nais dengan setiap
butir kata2 yang di keluarkan.
*Kata2 orang yang berpengalaman dan berilmu tak sama dengan kata2 orang yang tak tahu menahu.


KELIMA:
Seorang yang JIMAT berbelanja.
Kalau gurl2 yang lain, confirm kata mrBF anis kedekut, tapi bagi anis TAK.
Jimat yang di maksudkan disini, beliau ni jarang nak keluar shopping.
Time window shopping si mr.BF ni time raya Aidilfitrisahaja.
Time tuh, anis tak kan bising bila mrBF berbelanja lebih. Yang penting ape yang anis nak
mrBF akan bayo,,hahahaha,,untung la badan. N anis pon tak lah ambik kesempatan.
Anis akan mintak barang yang anis perlu sahaja.
Selebihnya mrBF yang ikhlas nak bagi.
Orang nak bagi, ambik jela kan.
*rezeki jangan di tolak, musuh jangan dicari.
Kata beliau, setahun SEKALI takpe, jangan berkali2 n 
beli ape yang kita PERLU bukan beli ape yang kita HENDAK.


KEENAM:
Mempunyai ORANG TUA yang memahami dan penyayang.
Serta mempunyai adik-beradik dan anak saudara yang ramai.
Walaupun agak sukar anis nak memahami setiap hati keluarganya, tapi anis kuat untuk
cuba memahaminya. 
Kuat tak kuat bergantung kepada hati seseorang.
*Ingin memiliki hatinya, beli dahulu hati keluarganya.
Sabar dan kuat itu sahaja yang anis kerah dalam hubungan bersama keluarganya.
Alhamdulillah penerimaan mereka amat anis hargai.
Oh ya! Rumah keluarga anis cuma selang 7rumah dan kebun2 dari rumah keluarga mrBF.
Kira2 400meter sahaje yow.

KETUJUH:
Seorang pekerja yang berKALIBER.
Kalau korang ada kat tempat anis, confirm korang mintak putus and cepat bosan.
Nak tahu kenapa?
mrBF sanggup bekerja pada hari AHAD.
Isnin hingga Sabtu dah terang lagi bersuluh la beliau ni kerja.
Satu hal lagi,
mrBF akan balik kerja paling LEWAT pukul10.00malam.
paling AWAL pukul 4.00pagi.
Bila bekerja, mrBF tak kan ada masa nak MAIN MESEJ!
So korang fikir la macam mana anis nak penuhkan masa tanpa beliau setiap hari.
Sebab tu la anis layan Blogging.
mrBF akan call bila ada benda penting ataupun perkara wajib yang mesti buat
call anis sebelum anis tido(kira time mrBF balik kerja)

KELAPAN:
mrBF suka bawak anis pergi jalan2
especially LAUT n MAKAN2.
sebab da takde port lain.hehehe.
Tapi bagi anis, anis tak kesah sebab beliau akan faham bahawa 
anis tak suka tempat yang too many peoples.
Bab makan kami sekepala.
Kami akan share makan steamboat, lambchop, aiskrim vanila, air milo tabur.
Kalau makan laki bini anis duk diam takmo order, sebab anis makan ape yang dia makan.
Tapi mukan yang kat dalam mulot mrBF la,,hadoy!

KESEMBILAN:
mrBF tak pandai nak ROMANTIK.
so ape yang anis gemar dengan part ni mesti menjadi kebencian wanita2 kat luar.
hahahaha...
kalau mrBF tak tahu nak bagi hadiah apa time besday anis,
anis akan mintak beliau sediakan $$$$ sahaja.
Anis akan bawak ke tempat yang anis nak sesuatu, anis akan ambik 1BARANG
dan mintak mrBF bayor..hahahha...
mukan nak belagak atau menunjuk, tapi ini anis boleh ajarkan kat korang
yang ade bf sepesis dengan mrBF anis.so tak dela korang
mogok tak dapat hadiah time besday nanti.

KESEPULUH:
Kami tak pernah sambut ANNIVERSARY.
Percaya atau tidak, mrBF tak ingat pun tarikh kami bersama.
Cuma yang beliau ingat berapa lama kami bersama.
Buat la mati2an nak ingatkan mrBF ni tarikh2 penting, kompom takde nye nak ingat.
Nasib bek besday anis beliau tak lupa,,,hahahahah

So the conclusion is,
terimalah kekasih hati kita apa adanya.
Kerana setiap kelemahan dan kekurangannya melengkapkan kehidupan
harian kita.
Bagi anis, SHAHIZUL ANNUAR la
mrBF yang paling the best in da world.
I wish Allah will care our relationship until we married and until we died.
Insyaallah..
*propa sungguh english languange anis.






2 comments:

haney said...

semoga berbahagia hingga ke syurga :)

Kisah Kaseh Annisa said...

insyaalllah,,,,
thanks haney....
i hope u too...

Back to Top