0

*Happy Father's Day

Pada setiap 19 Jun,
semua mesti sambut hari bapa kn.
Ada yang beli kek, hadiah n macam2 lagi la tuk bapak,ayah,walid,papa n daddy
sebagai tanda penghargaan beliau kat kita.

Bagi anis,
hari bapa tak pernah anis sambut.
sebab anis akan hargai setiap hari anis bersama abah anis.
Tak ada kata yang anis boleh katakan,
kerana anis begitu sayangkan abah anis, even anis jauh tapi ada beberapa perkara
membuatkan kami rapat.

1. Bila anis duduk kat poli, abah akan salu call even 5minit sebab
nak tahu keadaan anak bongsu nye nih. Yang lucunye, abah sebok call
tapi nanti dia akan suruh ibu cakap la, anak sedara cakap la..ape2 jela abah.

2. Bila anis kat rumah di Johor, anis suka curi2 minum
air nescafe buatan abah sebab rasanya lain berbanding air yang anis buat.
Entah la kenapa air tangan abah ni lain kot. Kadang2 syok minum sampai 1/2 mug anis abeskan.
N abah salu cakap yang mug dye bocor.

3. Anis suka maggie masakan abah. Special beb. Mungkin bagi korang setakat
maggie je kan,,tapi yang lagi seronok abah anis masak dengan kasih sayang, bia la
maggie tu tak sedap ke, masin ke, anis tetap akan sua ke mulut jugak. 

4. Abah rajin ke dapur bila ibu penat balik kerja. Korang jangan la
fikir yang ibu anis tu malas nak masak lak, kadang2
abah anis yang nak ringankan tangan tuk masak, ape lagi kalau bukan nasi goreng kampung
abah. Pedas dye jangan tanye la, boleh buasir.hahaha.

5. Dari abah jugak la anis minat makan pedas2. Anis jugak
belajar masak sambal jawa dari abah,tapi 50% yang anis masak tak sama dengan 
apa yang abah ajar.huhuhu..

6. Abah anis pro dalam cat mengecat rumah. Tanye jela sesape yang kenal abah anis, sebab
abah amek contract mengecat. Sebab tu la rumah anis nak jadi macam tadika dek banyak
colour yang dye nak bubuh..

Kalau korang nak tahu sape abah anis,
tu abah anis..



0 comments:

Back to Top