0

+Day of JTMK

Assalamualaikum,,
hari ni anis berkesempatan nak post tentang
"Day of JTMK"
okey,,JTMK means Jabatan Teknologi Maklumat & Komunikasi.

Ini adalah jabatan yang anis libat disebabkan anis adalah salah satu student IT
dan anis ambil program Networking Support atau dalam bahasa Melayu kita
iaitu Sokongan Rangkaian. Kalau korang nak tahu apa yang anis belajar dalam program tu,
anis belajar macam mana nak configure sesuatu rangkaian dalam sesuatu tempat.

Yang anis maksudkan,
korang pernah atau selalu pergi Cyber Cafe kn, dalam CC tu korang nampak banyak
PC or Desktop yang bersusun2, n setiap PC tu semua boleh connect internet.
Yang anis belajar sekarang ni, cara2 macam mana nak connect line internet
ke dalam semua PC di dalam CC tersebut.

Wow,belajar memang kene hard sebab bila sekali tak faham,
sampai bila2 pun kita still blur.
Anis pun sekarang tengah blur disebabkan lecturer anis nak sambung study
kt United Kingdom, persue dia punye pHd mybe. So masih ade banyak lagi chapter2
yang tertinggal n missing. Adakah anis mampu untuk belajar sendiri
tanpa nya???

Okay, sebelum lect anis nak berangkat ke UK,
sempat anis luang masa untuk kali terakhir dengan lect ni.

Pada 02/April/2011 (Sabtu)
anis ade function kat jabatan,,untuk sambut
Hari Keluarga JTMK
Anugerah Ketua Jabatan
Dinner 

penat tak penat terpaksa tidak manjakan diri,
ape2 pun anis mesti la sokong jabatan anis,,n sokong kawan2 anis
yang amek anugerah ketua jabatan. Selain dapat sambut hari jabatan anis,
dapat juga anis eratkan hubungan silaturrahim sesama senior.

Sebagai student tahun 1,
kita mesti la respect yang lebih tua, esp lect la.
Anis tak banyak nak upload gamba2 di sebabkan line BB yang slow sangat2.
Korang boleh tengok kat link ni
DISINI


0 comments:

Back to Top