0

TUTORIAL :: Link Within

Assalamuailaikum,,
hari ini anis nak share kan buat korang yang maseh tak tahu macam mane nak buat 
LINK WITHIN
Link Within ni tujuannye nak appearkan post enry korang yan lama2 tu untuk
menarik minat pembaca2 blog.


macam kat blog anis nih.
Di sebabkan anis baru je buat link within ni,
anis akan share tuk korang.Ni pun atas kebaikan sahabat anis iaitu KE.
kalau korang nak tengok blog KE ni,,
korang click DISINI.

Mula2 korang kene pergi ke

Pastu korang kene Install Widget dulu.
then click ADD WIDGET
Lepas tu korang kene makesure yang korang
dah SIGN IN korang punye blog. Kalau tak camne nak connect.

Pastu, Add gadget kat mane2 yang korang nak bubuh/letak.
Bagi anis @ blogger2 kebanyakan mereka buat bawah post entry.
Kan cun gitu,,,untuk menarik minat pembaca blog.


Lastly, korang save and tengok la hasilnye dalam blog korang.
sumber gambar annisa_echute.

0 comments:

Back to Top