2

*Unexpected things happened


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
di sebalik kesibukan dalam mentelaah buku dan mesej2 dr sahabat dan
tersayang, (MESEJ??? dr tsyg? hampeh) sempat juga anis post entry
di kala senja kian melabuhkan tirainya. Di sini jua lah, anis
menghadap lappy Q n memandang keindahan alam.

Berbalik dengan tajuk di atas:
UNEXPECTED THINGS HAPPENED
waa tajuk story pon da nak gempak (bajet slow2).

Firstly,
Anis di gemparkan dengan seorang lelaki
mr. K yang da try2 nak melamar anis,,(MELAMAR!!!)
heheh,,,panasssSS! mr.K ni gatai la kalau nak di spesifikasikan.
menyampah tawu dengan perangai dia nih. Baru kawan biasa tapi da story mory dengan
mak dia yang aku bakal di nobatkan menantu keturunan orang bugis.
Waaa dasat la jawarian mix dengan bugisian.
Tapi anis tahu macam mana nak mengatasi masalah ni..
kadang2 buntu jugakkkkk,,,,!!!
help me,,help me,,
i'm not preparing to be a wife.
kalau setakat masak nasi lauk ala simple2 tekak anis emang la ngetop
tapi nak bagi anak orang makan rase2 nye muntah dulu kot,,hahhaha.

Secondly,
ku menyampah dengan sorang cikgu ni.
(kire dia ni jurulatih mase anis join Kadet Bomba dulu)
punye la ketegak(aka Utara punya bahasa Degil) tak nak
mengaku yang dia da tunang..ku paksa2 punya la tak nak mengaku sampaikan anis geram sangat2,,
last2 kantoi, dia terpaksa la juga dia bagitahu nak kawen
sebab nak jempot tak kan nk bagitahu jiran sebelah yang kawen,,hadooi.
pandai paklong simpan rahsia yerp!!! amek ang...

Thirdly,
my prince charm
Shahizul Annuar.
ku tahu la kamu busy and commited dengan kerja,
jangan la anis ni langsung tidak di contact.
sempat jugak bertekak sehari dua dengan mamat nih..
sengala nak bikin panas n mintak perhatian (menyampah).
tapi sebagai yang pasangan yang sentiasa berada di sampingnya,
anis kena la faham dengan kerja dan masa yang dia ada..
tak kan nak merengek2 pulak kn,,jatuh la maruah anis sebagai wanita..

Fourthly,
27 april ni anis da nak balik kampung,,
tapi sempat lagi nak singgah rumah kakak,,dan semedang tu anis
ade tempah tiket ke kajang.
yang anis terkejut, tiket tu berlubang kat tengah2..
ni la lelaki kalau di bagi tanggungjawab or amanah susah bebeno nak care nye.
terpaksa la anis tebalkan muka nanti nak bagi kat driver bas.
jagan di kata nya anis nih ganas suda,,,(maluuuuu)

2 comments:

ajit_171 said...

erm... kene melamar... ok ar 2...

Kisah Kaseh Annisa said...

adeish,,hampeh la,,,

Back to Top